606 är en av de riktigt stora entypsklasserna i de nordiska länderna. Ända från början av 70-talet har klassen samlat stora fält i Sverige. Senare har även Danmark och sedan Åland och Finland kommit till. Vi på North Sails har varit aktiva i klassen under mer än 30 år och har hela tiden anpassat och utvecklat nya segelmodeller. Våra erfarenheter har vi samlat i guider för rigginställning och segeltrim. Att resultatlistorna toppas av båtar med Northsegel ser vi som ett tecken på att konceptet fungerar.

Shop Inventory

Mainsails

North Sails Logo Fade

606 NB-4 Storsegel

Ny modell för 2014 med hårdtempererad duk. Användes av 1:an och 2:an på SM. Har blivit så populär att vi valt att ha denna modell som vår standardmodell för besättningar upp till 190 kr.

Full Product Details

North Sails Logo Fade

606 FN-9 Storsegel

Väl beprövad design med många mästerskap på meritlistan. FN-9 ger rejält med kraft, vilket behövs för tyngre besättningar. Rekommenderas för besättningar på 190 kg och mer.

Full Product Details

Headsails

North Sails Logo Fade

606 DB-2 Fock

En utveckling av vår populära D-2 modell. Mer kraft tack vare en jämnare anfallsvinkel i hela förliket. Detta tillsammans med rakare akterlikssektoner gör att seglet fått en större register både i lätt- och hårt väder. DB-2 är den planare av våra fockdesigner och rekommenderas upp till ca 190 kg.

Full Product Details

North Sails Logo Fade

606 C-2K Fock

Vår kraftfulla fockmodell som togs fram redan 2000 är den modell som vunnit flest mästerskap genom tiderna. Kan seglas med lite förstagssagg även i lättare vindar vilket förenklar riggens trim. Rekommenderas för besättningar från 170 kg och uppåt.

Full Product Details

Spinnakers

North Sails Logo Fade

606 MV-4 Spinnaker

Samma design som den framgångsrika MV-3; stabil, lättrimmad och med en vertikal bukfördelning som gör den snabb både på djupa och brantare vinklar. Skillnaden med MV-4 är att vi nu syr den i Superkote 70, en ny duk som ligger på klassregelns minimivikt, 38 g/kvm.

Full Product Details

606 Class Experts

North Sails Logo

Martin Angsell

Stockholm, Sweden
Email